Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρωτάθλημα της ΑΕΚ που… χάθηκε στο παρά τρία από τον Ιωνικό και το πόδι του Νατσούρα! (video)

Το πρωτάθλημα της ΑΕΚ που… χάθηκε στο παρά τρία από τον Ιωνικό και το πόδι του Νατσούρα! (video)

8 Μαΐου 2005: Η ΑΕΚ έρχεται αντιμέτωπη με την ήττα από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ και χάνει στο… νήμα τον τίτλο της πρωταθλήτριας, με την επικείμενη φιέστα να μετατρέπεται σε δράμα.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Η επιτυχία βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση της φυσικής ροής των πραγμάτων. Αντίθετα, λοιπόν, των προγνωστικών πορεύθηκε και ο Ιωνικός τον Μάιο του 2005 όταν και βρέθηκε αντιμέτωπος στην ΑΕΚ, αφήνοντας την αντίπαλο μόνη με μια από τις πιο πικρές ήττες της ιστορίας της.

Δεκαέξι χρόνια πριν η «Ένωση» βρισκόταν σε τροχιά πρωταθλήματος, θέλοντας να κρατήσει στα χέρια της το πολυπόθητο τρόπαιο έπειτα από την τελευταία της κατάκτηση το 1994. Πρώτος στόχος; Τρίποντο απέναντι στους Νικαιώτες στο ΟΑΚΑ κι έπειτα «διπλό» τίτλου στη Λεωφόρο.

Στις 8 Μαΐου το Ολυμπιακό Στάδιο έχει γεμίσει από περίπου 40.000 «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους, φιλόδοξους για μια πρόωρη φιέστα και ελπίδα έναν τίτλο 11 χρόνια μετά. Η ΑΕΚ, ωστόσο, έδειξε ένα κατώτερο των περιστάσεων αγωνιστικό πρόσωπο.

Έχοντας στην πλάτη της τις κομβικές απουσίες των Μπρούνο Άλβες και Ζούλιο Σέζαρ αλλά και, κυρίως, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, δεν ήταν δύσκολο για τον Ιωνικό να ελιχθεί στον αγωνιστικό χώρο και να γίνει απειλητικός. Το αποκορύφωμα του… θρίλερ για την ΑΕΚ ήρθε στο 87ο λεπτό.

Με τον Μόρα να μην μπορεί να γίνει κάτοχος της μπάλας, ο Ουκάρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος και στη συνέχεια πλάσαρε στον Νατσούρα. Ο ίδιος δεν το σκέφτηκε πολύ, πλάσαρε και έκανε το 1-0 αφήνοντας τον κόσμο στις κερκίδες «παγωμένο». Το όνειρο ολόκληρης της σεζόν έσβησε σε ένα λεπτό!

3071128.jpg

Κάπως έτσι, και σε συνδυασμό με το 0-0 της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, η «Ένωση» έμεινε τρίτη στους 62 βαθμούς, οι «πράσινοι» δεύτεροι με 64, ενώ είδε τον Ολυμπιακό να τερματίζει πρώτος με 65 και έναν 3/3 στις τελευταίες αγωνιστικές!

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Χιώτης, Κόντης, Κωστένογλου, Μόρας, Γεωργέας, Πετκόφ (46’ Κατσουράνης) Πάουλο Ασουνσάο, Κρασσάς (75’ Ρούσεφ) Β. Ιβιτς (46’ Κωνσταντινίδης) Λυμπερόπουλος, Σοάρες

ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Σιημήτρας, Οφρυδόπουλος, Ισά, Βουρεξάκης, Νατσούρας, Κένταλ, Τσιμπλίδης (70΄ Ζίφκοβιτς), Γκούτμαν, Ρόκας (83΄ Κοτίτσας), Κοΐμπρα (64΄ Μακόρ), Γαβριλόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0